Boomschors prijzen

De prijzen van boomschors kunnen sterk verschillen. Zo zijn de levercondities niet overal hetzelfde en wordt er korting gegeven die mogelijk ook verband houden met de kwaliteit van de producten. Hou er rekening mee dat u bij verschillende aanbieders bovenop de zichtbare prijs afleverkosten en BTW dient te rekenen. En dat verzendkosten kunnen verschillen in functie van de afstand van uw huis.

Wanneer u boomschors gaat kopen en u de beste prijzen bepaald dient u daarom enkele belangrijke zaken af te wegen. We leggen op deze pagina nauwkeurig uit hoe u de waarde van de boomschors voor uw tuin het best kunt bepalen.

Prijs van boomschors per m³ berekenen

Om de prijs van boomschors te berekenen gaat u eerst na hoeveel volume u nodig heeft om uw tuin te bedekken. Meet daarom de oppervlakte van het met boomschors te bedekken gebied door de lengte te vermenigvuldigen met de breedte. (lengte x breedte = oppervlakte).

Vervolgens bepaald u de laagdikte die u wil aanbrengen. Gebruikt u een worteldoek dan is een laagdikte van 5 cm voldoende. Zonder worteldoek op de ondergrond legt u best een laag aan van 8 tot 10 cm zodat onkruid niet meer kan doorgroeien.

Als u vervolgens de oppervlakte (m²) vermenigvuldigd met de laagdikte (m) dan bekomt u het benodigde volume per kuub (m³). Met de prijs per kuub berekend u hoeveel de totale bestelling van boomschors zal kosten.

Overzicht prijzen boomschors

Product: Houtsnippers Color Chips Epicea Sylvester Pin Maritime
Boom: Naaldboom Naaldboom Fijnspar en lork Grove den Pijnboom
Origine: België België Belgische Ardennen
Luxemburg
Belgische Ardennen
Luxemburg
Noord-Frankrijk
Frankrijk
Portugal
Levensduur: 2 jaar 2 jaar 2-3 jaar 3-5 jaar 5-8 jaar
Prijs: incl. btw en levering €120 €140 €114 €122 €155 – €155
Product: Prijzen Houtsnippers Prijzen Color Chips Prijzen Epicea Prijzen Sylvester Prijzen Pin Maritime

Wat bepaalt de prijs van boomschors

Naast kwaliteit en levercondities is de prijs van de schors natuurlijk een heel belangrijk onderdeel als u boomschors gaat bestellen. Aanbieders van boomschors geven de prijzen meestal weer per inhoudsmaat kubieke meter.
De hoeveelheid bestelde boomschors kan worden geleverd in bulk (losse boomschors) of per big bag van 1 m³, 1,5 m³ of 2 m³.

We sommen op wat de grootste invloed heeft op de prijs van boomschors:

  • Soort boomschors

Boomschors kan u in verschillende soorten, kalibers en dus prijscategorieën bestellen. We onderscheiden de 3 belangrijke soorten boomschorsen: de naaldhoutschors ofwel Epicea, Sylvester en de Franse sierschors.

De Epicea is de meest budgetvriendelijke soort en bij een dikke laag even efficiënt als de duurdere soorten, maar ze vergaat sneller.

De Sylvester is afkomstig uit de pinus sylvester en zit onder de boomschorsen qua prijs en kwaliteit in de middenmoot.

Franse sierschors is door zijn duurzaam en decoratief karakter het hoogst in prijs.

De keuze van het type boomschors maar ook de grootte van het kaliber zal de prijs beïnvloeden. Wilt u uw tuingrond bedekken met boomschors maar heeft u een beperkt budget dan kan u Epicea schors bestellen. Wilt u de schors gaan gebruiken in uw achtertuin, in borders, speeltuigen of dierenweides dan is de Sylvester prima geschikt. Franse sierschors wordt gebruikt in borders, sierperken of decoratieve tuinen.

  • Verpakking

De manier waarop boomschors verpakt wordt zal de prijs beïnvloeden. Een voordeel van losse boomschors in bulk bestellen is dat de producent na productie de schors niet hoeft te verpakken. Er komt geen pallet of verpakking (big bag) aan te pas, waardoor die deze kosten niet hoeft aan te rekenen. Let op: losse boomschors heeft als nadeel dat het vaak slordiger wordt afgeleverd (of ook wel ‘gestort’), denk dus op voorhand goed na waar de schors zal geplaatst worden.

Boomschors leveren in Big bags wordt steeds populairder omdat de boomschors compact en op kleine ruimte keurig kan worden bewaard. Het is dan ook de meest gekozen manier van leveren. De modellen van big bags kunnen variëren tussen volumes van 1 m³ tot 2 m³.

Wanneer u boomschors in big bag bestelt wil dit niet automatisch zeggen dat u meer zal moeten betalen. De prijs van boomschors in big bag kan per leverancier sterk verschillen door de manier waarop de productie en het vrachtvervoer op deze levermethode is afgestemd. Producenten en transporteurs zijn door de jaren met steeds modernere productiemethodes het leveren van big bags gaan adopteren. Laten leveren in bulk wordt doorgaans pas interessant vanaf een volume van 10 m³. Boomschors bestellen in bulk onder de 10 kuub is dus veelal pas goedkoper als u ze gaat afhalen, en daar heeft niet meteen iedereen de middelen voor.

  • Transport

Heel wat boomschors leveranciers bepalen de transportkosten op basis van de afstand. Hoe verder ze moeten rijden, hoe meer kilometervergoeding ze zullen vragen. Bovendien zijn er leveranciers die niet buiten een bepaald gebied leveren. Bij Boomschorsgigant wordt er gekozen om een vaste prijs aan te rekenen voor elke bestelling van boomschors, waarin prijs, BTW en verpakking al reeds inbegrepen zit in de prijs. En dit ongeacht de afstand van de levering.

Opgelet met goedkope boomschors

Wanneer u bij een aanbieder van boomschors een goedkope prijs vindt, of er is een tijdelijke promotie, ga dan zeker de origine van de schors na. Bij regelmaat zijn er namelijk leveranciers die de boomschors in open terrein bewaren en verhandelen. Dit is natuurlijk nefast voor de kwaliteit ervan. Het is namelijk zo dat de levensduur van boomschors achteruit gaat als deze wordt blootgesteld aan weersinvloeden. Leveranciers die de boomschors (tijdelijk) sterk in prijs verlagen willen mogelijk van hun oude voorraad af. Ga daarom voor u een bestelling plaatst altijd na van waar de boomschors komt en hoe deze werd opgeslagen.

Boomschors bekijken