PRODUCTINFORMATIE

We raden steeds aan om een laagdikte van 10 cm te nemen, hiermee behaalt u het beste resultaat tegen onkruid. De berekening voor hoeveel m³ (kubieke meter) u nodig heeft is simpel: totale lengte (m) x totale breedte (m) x 0,1 m (10 cm).

Ja, boomschors kan je best op een onkruidvrije grond aanbrengen. Dit doe je liefst door het onkruid handmatig te verwijderen (natuurvriendelijker), of via een spray.

Hoe groter het kaliber (grootte van een stukjes boomschors), hoe langer deze zal meegaan. Een kleiner kaliber (kleinere stukjes boomschors) sluiten beter af en zijn daarom het best tegen onkruid.

Met boomschors is de opkomst van onkruid perfect onder controle te houden. Het stoppen van onkruidgroei is daarom ook één van de belangrijkste voordelen van boomschors. Echter, wanneer u zeker wil zijn kan u best een worteldoek aanbrengen. Vooral op een onzuivere ondergrond met woekerend onkruid is het aan te raden om een antiworteldoek te gebruiken.

De Big Bags die Boomschorsgigant levert hebben een inhoud van 1 m³ en wegen ongeveer 200kg.

BESTELINFORMATIE

Boomschorsgigant kiest er resoluut voor om de boomschors zo vers en kwalitatief mogelijk te houden. Hierdoor hebben we 1 centraal logistiek punt vanwaaruit we al onze klanten over heel België bedienen. Hierdoor plannen we onze routes zo efficiënt mogelijk in en rijden we enkel uit met een zo vol mogelijke lading in het transport. Zo kunnen we onze prijzen zo laag mogelijk houden en dragen we bij tot een duurzaam milieu.

Boomschorsgigant levert direct vanuit de producent en dus niet vanuit eigen voorraad. Met als belangrijke reden dat de boomschors zo vers en kwalitatief mogelijk is wanneer deze bij de klant aankomt. Werken met afhaling geeft volgende beperkingen: de opslag van boomschors zorgt dat het weersomstandigheden krijgt te verduren en soms lang blijft liggen waardoor het aan kwaliteit verliest; men sluit vele mensen uit omdat sommigen verder uit de buurt wonen en dus vaak lange afstanden moeten rijden (ongemakkelijk, extra kosten). Door onze (gratis) levering over heel België heeft Boomschorsgigant de garantie dat de boomschors veilig bij u wordt afgeleverd. Bovendien besparen we via onze efficiënte transportlevering heel wat CO² uitstoot.

We begrijpen dat de laagste prijs voor sommige mensen een belangrijke factor is. Sommige lokale bedrijven of webshops bieden boomschors nog goedkoper aan dan Boomschorsgigant. Vaak is het zo dat lokale bedrijven in grote hoeveelheden aankopen en deze gedurende een lange tijd (soms een jaar) opslagen in een niet overdekte ruimte. Hierdoor gaat de levensduur en kwaliteit van de boomschors aanzienlijk achteruit. Boomschorsgigant levert rechtstreeks vanuit de producent zonder tussenstap, waardoor u zeker bent dat u de meest verse boomschors in uw tuin heeft!